Muurhuizenconcert

Nieuws

BINNENSTAD - Op zondag 20 november is er weer een Muurhuizenconcert in Museum Flehite. Ditmaal brengen sopraan Helene Kalisvaart en de gelauwerde pianist Ton Hartsuiker stukken ten gehore van onder meer Gabriel Fauré, Alban Berg, Léon Orthel en Johannes Brahms. Het programma is afgestemd op de tentoonstelling Sam Drukker - Een dunne huid. Iedere derde zondag van de maand is er een Muurhuizenconcert.

Sopraan Helene Kalisvaart (1971) heeft vanaf haar jeugd een passie voor zingen. Naast het meewerken aan liedrecitals deed Helene Kalisvaart als soliste ervaring op in diverse theaterproducties en kamermuziekconcerten. Ze zong onder meer in de musicals Patience en Sweeney Todd. Met het Leeuwenbergh Vocaal Ensemble Utrecht zong ze de sopraan solopartij in de Petit Messe Solennelle van Rossini. Ze vertolkte Spaanse volksmuziek, liederen van Jacques Brel en zong in een vertoning van Shakespeare's Midzomernachtsdroom.

Ton Hartsuiker (1933) heeft piano gestudeerd bij Léon Orthel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij bouwde een grote reputatie op als vertolker van met name de eigentijdse muziek. Hij concerteerde in binnen- en buitenland en trad op met de belangrijkste Nederlandse orkesten. Met zijn directeurschap van het Utrechts Conservatorium gaf hij een belangrijke impuls aan het muziekleven in Utrecht. Van 1993 tot zijn pensionering in 1998 was Hartsuiker directeur van het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Bij zijn afscheid werd hij geridderd.

Het concert begint om 10.30 uur (ontvangst vanaf 10.00 uur). Kosten: euro 12,50. Waar: Museum Flehite, Westsingel 50, Amersfoort Reserveren is aanbevolen en kan via info@museumflehite.nl of tel. 033 247 11 00.

advertentie