Rover neemt afscheid van de strippenkaart

Nieuws

AMERSFOORT - Reizigersorganisatie Rover heeft donderdag voor de deur van Trans Link Systems (TLS) aan het Stationsplein op symbolische wijze afscheid genomen van de strippenkaart. Vanaf donderdag is het in Nederland namelijk niet meer mogelijk om met de strippenkaart te reizen.

Met een korte rouwplechtigheid bij de producent van de OV-chipkaart wilde de reizigersorganisatie duidelijk maken dat het 'overlijden' van het vertrouwde vervoersbewijs te vroeg is gekomen. ,,De OV-chipkaart is nog niet af", licht voorzitter Aldo Markus van Rover Amersfoort toe, nadat een rouwkrans aan het bedrijf is overhandigd.

,,We ontvangen erg veel klachten over de OV-chipkaart. Het is ook belachelijk hoeveel moeite je nu nog moet doen om zo'n kaart te krijgen. Vooral voor ouderen valt dat niet mee. En dan zijn er nog per provincie verschillende kortingsregelingen. Dat is niet overzichtelijk."

Markus benadrukt dat TLS slechts een van de betrokken partijen is. ,,We hebben de bloemen aan de maker aangeboden in de hoop dat zij het zien als een uitdaging er samen met het Rijk, de provincies, en de vervoersbedrijven iets goeds van te maken."

Woordvoerder Anita Hilhorst van TLS zegt te snappen dat sommigen het jammer vinden dat het papieren betaalbewijs is verdwenen. ,,Maar de OV-chipkaart is een hele goede vervanging van de strippenkaart, die ook nog verder verbeterd zal worden. Daaraan werken we met z'n allen aan."

Terwijl Rover afscheid nam van de strippenkaart, vond een kleine tweehonderd meter verderop bij de ingang van het NS-station een promotiecampagne voor de OV-chipkaart plaats.

advertentie