Natuurboerderij de Brinkhorst wordt duurzaam

Nieuws

VATHORST - Natuurboerderij de Brinkhorst in Vathorst doet mee aan de landelijke campagne Alle kinderboerderijen Duurzaam! De circa 500 kinderboerderijen in Nederland krijgen jaarlijks zo'n 30 miljoen bezoeken van jong en oud en zijn daarom bij uitstek geschikt om duurzaamheid bij een grote groep mensen onder de aandacht te brengen. Maar daarvoor moet ook onze kinderboerderij eerst duurzaam worden gemaakt. Op 11-11-11, de Dag van de Duurzaamheid wordt daarvoor op meer dan 85 kinderboerderijen in Nederland de aftrap gegeven.

Vrijwilligers van de boerderij komen tussen 14.00 uur en 16.00 uur voorlezen uit het boek 'Mr Finney en de andere kant van het water' van prinses Laurentien. Kinderen kunnen zelf appelmoes maken van onze eigen appels, speelgoed maken van spullen uit de natuur en lekker buiten spelen. Meer informatie over de activiteiten op de kinderboerderij is te vinden op www.natuurboerderijdebrinkhorst.nl. Ook is op onze boerderij de gratis KinderboerderijenCourant te vinden vol duurzame voorbeelden.

Natuurboerderij de Brinkhorst ziet het als een uitdaging m de komende tijd samen met de gemeente, organisaties en het bedrijfsleven om te schakelen naar een duurzame kinderboerderij. De bezoekers kunnen dan zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en hoe ze zelf ook aan de slag kunnen met bijvoorbeeld afvalscheiding, duurzaam bouwen, energie besparen, hergebruik van regenwater, biodiversiteit en gezonde voeding.

advertentie