Dames AVV Keistad krijgen les in wilskracht en effectiviteit

Nieuws

AMERSFOORT - Op een wat ongebruikelijke vrijdagavond toog Dames 1 naar Zaandam voor de wedstrijd tegen Zaanstad 2. De kampioen van de afgelopen twee jaar is ietwat stroef gestart. Thuis zijn ze echter al sinds mensenheugenis ongeslagen. Tel daarbij op dat onze meeste dames een sterke voorkeur voor het spelen op zaterdagmiddag hebben. Het zou dus geen makkelijke avond worden.

In de afgelopen weken speelde Dames 1 twee oefenwedstrijden als voorbereiding op deze wedstrijd. Uit tegen SSS werd met 3-2 verloren en thuis tegen Forza na een fantastisch begin ook met 3-2 verloren. Die ervaring in combinatie met een gedegen voorbereiding gaf ons echter wel degelijk vertrouwen.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Dames 1 de tegenstander flink onder druk. Omdat Zaanstad, ondanks de afwezigheid van een aantal basisspeelsters gewoon een prima ploeg heeft, waren we genoodzaakt dit konden we ook aanvallend de nodige gaten in de vloer slaan. Alleen in de blokkering kregen we geen vat op met name de blonde diagonaal van de tegenstander en dat zou ons later nog lelijk opbreken. Voorlopig was het niet erg dat ze menig punt scoorde; wij scoorde er gewoon meer. En dat duurde bijna een uur. Zodat we met een historische 0-2 voorsprong de laatste twee uur van de gedenkwaardige 28 oktober in gingen.

Ook enigszins gedenkwaardig is inmiddels de neiging die we hebben het gas zomaar een beetje terug te nemen. Dat moet je bij Zaanstad dus niet doen. Want in no time zaten ze er bovenop. In voorgaande wedstrijden wisten we dat goed te pareren met veerkracht, zodat we de draad weer op konden pakken. We zaten echter nog met onze gebrekkige blokkering. En dat werd er helaas niet beter op.

Een tweede issue was dat we onze veerkracht lieten blokkeren door te veel nadenken dat het niet fout mocht gaan en meer van dat soort prestatie-ondermijnende activiteiten. De uitstraling die dat opleverde stond in schril contrast met het enthousiasme en de agressie aan Zaanse kant. En dat brak ons op in de 4e en 5e set, waar we goed terugkwamen. Maar dus ook niet meer dan dat.

Bij ons echter geen 'we-zijn-nog-in-opbouw-prietpraat'. We hadden er in het tweede deel van de wedstrijd gewoon moeten staan. En dat lukte niet. Hulde aan de tegenstander en in het bijzonder de sterke aanvalsters. Wij gaan daar van leren met het oog op de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag thuis tegen Abcoude.

advertentie