Lancering Eerlijk Winkelen route

Nieuws

AMERSFOORT - Werkgroep Fairtradegemeente Amersfoort lanceerde zaterdag 29 oktober de Eerlijk Winkelenkaart. De voorzitter van de werkgroep Mirjam Visser presenteerde de eerste routekaarten aan de ondernemers Ruth Gorissen (vice voorzitter van de VAO) en Judith Bootsman (voorzitter van EVON).

Vervolgens werden de kaarten door twee stadsomroepers met in hun gevolg wandelende fairtrade bananen en ananassen onder het winkelend publiek en de deelnemende winkels verspreid.

De werkgroep Fairtradegemeente Amersfoort heeft tot doel faitrade producten te promoten. Met een campagne gaat de werkgroep proberen om zoveel mogelijk bedrijven, organisaties, consumenten en ambtenaren te betrekken bij fairtrade. Hiermee proberen ze een bijdrage te leveren aan Millenniumdoel 1 (armoedebestrijding) en Millenniumdoel 8 (partnerschip in trade). Uiteindelijk hopen ze dat Amersfoort een ware faitrade gemeente wordt. Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een gemeente bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade. Er zijn inmiddels 16 gemeenten die het keurmerk hebben en 77 gemeenten waarin een werkgroep actief is om het keurmerk te behalen.

advertentie