Politie zoekt getuigen

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht in de zaak waarbij een 17-jarige jongen maandag ernstig gewond in zijn gezicht is geraakt. De politie zoekt getuigen, die hier meer over kunnen vertellen.

De jongeman fietste in de nacht van zondag 23 oktober op maandag 24 oktober, rond 03.50 uur, over de Heinsiuslaan in de richting van de Barchman Wuytierslaan. Hij hoorde dat er iemand achter hem aanrende. Voordat hij zich kon omdraaien, kreeg hij direct een klap op zijn hoofd en volgde er een worsteling met zijn belager. De verdachte had het op zijn fiets gemunt en het lukte hem in eerste instantie om de fiets van het slachtoffer afhandig te maken. Die liet het er niet bij zitten en zette de achtervolging in. Opnieuw onstond er een worsteling waarbij de jongen zijn fiets kon terugpakken. De verdachte ging er hierna lopend vandoor. De Amersfoorter liep wonden in zijn gezicht op, waarbij een aantal wonden gehecht moesten worden.

De verdachte is een blanke man van ongeveer 1,85 meter lang. Hij was gekleed in een donkerkleurige stoffen jas, met een capuchon met bontkraag. De man sprak Nederlands met een Amersfoorts accent. Ten tijde van de poging tot straatroof stond er in de omgeving een man naar het incident te kijken, die mogelijk meer informatie heeft voor de politie.

De politie verzoekt deze nog onbekende getuige, en mogelijk andere personen die informatie hebben over dit incident, contact op te nemen met de politie in Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie