Afvalcontainers eruit, urinelift erin

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Het aanzien van de Windsteeg in Amersfoort ondergaat binnenkort een verbetering. Half november verdwijnen op deze plek de bovengrondse afvalcontainers - een aanfluiting voor bewoners en bezoekers (toerisme) van de binnenstad - definitief uit beeld. Doordat de containers verdwijnen, kan daarna de urinelift van de Groenmarkt naar de Windsteeg. Wethouder Tigelaar verdient in deze al lang slepende kwestie een compliment voor zijn daadkracht.

Het rondslingeren van afval en open containers op een opvallende plek in de binnenstad is hiermee verleden tijd. Bewoners en ondernemers van de Hof, de voornaamste gebruikers van de bovengrondse containers in de Windsteeg, kunnen vanaf begin november gebruik maken van verschillende ondergrondse containers in de buurt. Deze containers zijn niet exclusief bestemd voor bewoners en ondernemers van de Hof, maar worden ook door andere omwonenden gebruikt.

Doordat de bovengrondse containers verdwijnen, kan de urinelift verhuizen naar de Windsteeg. De vergunningprocedure voor de verplaatsing loopt nog. Er is nog archeologisch onderzoek gaande op de plek waar de urinelift gepland staat. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de graafwerkzaamheden voor het omleggen van kabels en de installatie gaan plaatsvinden. Maar wel zeker is dat aan de onhygiënische en o.a. door de VVD ongewenste combinatie van een urinelift en een terras begin 2012 een einde komt.

Amersfoort voert in de binnenstad ondergrondse afvalinzameling in. Dit is voor de binnenstad een zeer geschikte wijze van afvalinzameling en draagt bij aan een netter beeld in de binnenstad. Straks staan er nergens meer hele dagen losse containers op straat met daarbij geplaatste afvalzakken. Een wezenlijke verbetering van het imago van de stad.

Koos Voogt

VVD-raadslid

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie