Dorcas in actie voor allerarmsten

Nieuws

In Oost-Europa leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen zijn zwaar getroffen door lage pensioenen, daarnaast heerst in Oost-Europa een hoge werkloosheid. Een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland hebben, kennen ze niet. Dorcas helpt deze mensen door in Nederland voedsel in te zamelen en naar Oost-Europa te brengen.

AMERSFOORT - De jaarlijkse voedselactie van Dorcas staat weer voor de deur. Dit jaar wordt op zaterdag 5 november in twaalf Amersfoortse supermarkten voedsel ingezameld voor de allerarmsten in Oost-Europa. In 2010 werden er 784 dozen opgehaald in Amersfoort, de organisatie hoopt dit jaar de mijlpaal van 1000 dozen te bereiken.

Zaterdag zal in 12 verschillende supermarkten door heel Amersfoort voedsel worden ingezameld. Dorcasvrijwilligers delen er voedsellijstjes uit, daarop staan producten die in de voedselpakketten worden gestopt. Klanten kunnen dan één of meerdere producten van het lijstje kopen en afgeven aan de vrijwilligers. Zodra de voedselpakketten verzendklaar zijn gemaakt, worden ze door vrijwillige chauffeurs vervoerd, vaak door gesponsorde vrachtwagen-combinaties. Zo rijden in Amersfoort vrachtwagens van Besseling en DHL kosteloos rond om alle pakketen op te halen. Bovendien wordt er geld ingezameld in collectebussen t.b.v. de overige transportkosten.

In Amersfoort en Hoogland doen de volgende supermarkten mee aan de actie: Albert Heijn (Vathorst, Euterpeplein, Hoogland, Leusderweg, Zielhorst), C1000 (Emiclaer, Schothorst, Vathorst, Wiekslag) Dirk van den Broek (Soesterkwartier), Jumbo (Neptunusplein) en Plus (Stadsring, vanaf 10.00 uur)

De actie begint zaterdag 6 november om 9.00 uur en duurt tot minimaal 15.30 uur.

u Meer informatie op www.dorcasvoedselactie.nl.

advertentie