Toneelgroep Oostpool speelt De Misantroop

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Toneelgroep Oostpool speelt op donderdag 3 november Molières beroemdste stuk, De Misantroop, in De Flint in Amersfoort.

Alceste, de mensenhater, verzet zich tegen een wereld die van onoprechtheid en uiterlijkheden aan elkaar hangt. Het gaat niet meer om waarden, maar om schijn. Uitgerekend Alceste heeft zijn hart verloren aan Célimène, een jonge vrouw die het roddelen en het verdraaien van de waarheid tot kunst verheven heeft. Daarmee zet Molière zijn hoofdpersoon voor het blok: hoe moet hij zijn diepgewortelde principes verenigen met zijn hart?

Toneelgroep Oostpool uit Arnhem behoort tot de acht grote toneelgezelschappen van Nederland en heeft al vele succesvoorstellingen op haar naam staan zoals Hamlet, Orlando en Van de brug af gezien. Regisseur Erik Whien werkt bij De Misantroop met vrijwel het gehele ensemble van Toneelgroep Oostpool aangevuld met gastspelers.

Aanvang van De Misantroop in De Flint is 20.15 uur en er is voorafgaand een inleiding om 19.15 uur. Men kan reserveren via www.deflint.nl en (033) 422 92 29.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie