Popronde 2011: de optredende acts in Corazon

23 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Popronde Amersfoort 2011 vindt zaterdag plaats op verschillende locaties. In Coffee Corazon treden diverse acts op, zoals Uinko Eerenstein, Port of Call, Spilt Milk en The Galactic lo-fi Orchestra. Corazon is tevens het centrale informatiepunt van de Popronde Amersfoort

Uinko Eerenstein is tekstschrijver, dichter, en zanger van eigen Nederlandstalige liedjes. Na enkele omzwervingen in binnen- en buitenland, vestigde hij zich in Amsterdam, alwaar hij gestaag werkte aan zijn unieke liedjesrepertoire. De stad werd zijn leefomgeving, maar het platteland, waar de wisselingen der seizoenen het ritme van levens bepaalt, blijft doorklinken in Eerensteins stem en teksten. Opvallend aan de liedjes van Uinko is het taalgebruik, dat naturel en persoonlijk is. Melancholie is zijn basis-emotie, maar een knipoog is nooit ver weg.

Port of Call, alias van Pieter van Vliet, is een singer songwriter. Midden in niemandsland werkte Van Vliet aan zijn eerste nummers. In een houten hut, net groot genoeg voor een bed en een tafel werden de eerste teksten over zijn gedachten, leugens en gemopper gebrouwen. Midden tussen de bomen, mieren en herten werd de muziek goedgekeurd door moeder natuur zelf. Eind 2009 was de muziek voor het eerst live te horen, toen Pieter zelf op het podium kroop. Zingend, schreeuwend en fluisterend bracht hij zijn nummers ten gehore, vergezeld met zijn instrumenten en onder een nieuwe naam; Port of Call.

Vervolgens is het de beurt aan Spilt Milk. Spilt Milk speelt folk met Velvet Underground invloeden en teksten uit de Dode Dichters Almanak (Frost, Stevens, Williams, etc.). Ze spelen het liefst zachtjes in een stille, lommerrijke omgeving. Qua lommer zal dat niet lukken in Corazon, maar als het publiek met gepaste stilte luistert, gaat het wel goed komen.

Als laatste optreden kan het publiek genieten van The GaLACTIC LO-FI Orchestra, waarschijnlijk het meest heftige optreden van de avond. Hun deze maand verschenen album 'I wrote 666 on the Kitchen Floor' maakt qua titel al gelijk duidelijk waar het om gaat: om vernieuwen, eigenwijs zijn en niet te vergelijken muziek, meestal in uptempo formaat.

Coffee Corazon is open vanaf 20.00 uur en gaat door tot 01.00 uur. Het café is tevens het centrale informatiepunt van de Popronde Amersfoort, er is daarom een informatiestand met programma en achtergronden voor de liefhebbers. Net als vorig jaar is Coffee Corazon het podium van 'Hollandse Nieuwe', het VPRO-programma waar de meest veelbelovende nieuwe Hollandse bands en acts worden gespot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie