Trots wil hondenpoep-ergernis terugdringen

Nieuws

AMERSFOORT - Trots wil de overlast door hondenpoep aanpakken door extra uitlaatplekken te creëren.

Raadslid Ben van Koningsveld stelt heel goed te begrijpen dat een grote bezuinigingsopgave moet worden doorgevoerd. ,,Van belang is om geld uit geven aan zaken die we echt belangrijk vinden. Hondenpoep op de stoep staat al jaren bovenin de 'ergernislijst'."

Van Koningsveld stelt dat de gemeente gaat bezuinigen op het reinigen van de trottoirs en dat er ook zal worden bezuinigd op het handhaven van de regels omtrent het uitlaten van honden. ,,Dat betekent meer hondenpoep op de stoep. Dit vinden wij onaanvaardbaar. Als we regels dan toch niet gaan handhaven dan moeten er andere oplossingen geboden worden." Van Koningsveld pleit ervoor om snel op 'hotspots' van hondenpoepvervuilingen extra uitlaatplekken te creëren. ,,Desnoods ook hele kleine op die hardnekkige plekken waar veel honden uitgelaten worden, maar geen ruimte is voor een grote hondenuitlaatkooien."

De kosten hiervoor kunnen volgens Van Koningsveld worden betaald door het balie-personeel in het gemeentehuis niet meer in uniform te laten lopen. ,,Dat kost € 60.000 per twee jaar voor dertig man personeel. Bij advocatenkantoren is men ook representatief gekleed zonder uniform. Daarom denken wij dat hier bij afschaffing van de balie-uniformen een mooie besparing kan liggen om het hondenpoepprobleem mee te kunnen bekostigen."

De gemeenteraad behandelt het voorstel van Van Koningsveld dinsdagavond.

advertentie