Leontien van Moorsel bezoekt Meandersymposium

21 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het jaarlijkse Meandersymposium werd dit jaar georganiseerd door de maatschap Cardiologie van Meander Medisch Centrum. Op het programma stond de Cardiologische zorgvernieuwing binnen Meander en de visie van de maatschap op de noodzakelijke gezamenlijke zorg voor de cardiale patiënt. Oud-wielrenster Leontien van Moorsel sloot het symposium af.

De maatschap Cardiologie heeft het symposium benut om met de aanwezige huisartsen van gedachte te wisselen over de begeleiding en behandeling van de hartpatiënt. Jeff Senden, cardioloog bij Meander: ,,Wij kunnen vanuit Meander een breed pakket van producten en service bieden aan huisartsen, zodat zij hun hartpatiënt onder eigen behandeling houden en daarbij toch het specialistisch consult van ons als cardiologen kunnen benutten. Wij willen hiermee aansluiten bij de wensen van huisartsen en patiënten. Natuurlijk staat betrouwbare, deskundige en goede zorg en een snelle terugkoppeling naar de huisarts bij ons centraal''.

In workshopvorm werd een viertal onderwerpen met de huisartsen besproken. De plenaire presentaties stonden in teken van sportcardiologie en onze ervaringen met de dotterbehandelingen. Sinds twee jaar kunnen patiënten uit Amersfoort en omstreken bij Meander terecht voor een dotterbehandeling. Meander voert tijdens kantooruren ook acute dotterbehandelingen uit bij patiënten met een hartinfarct. Deze cardiale patiënten kunnen hierdoor, dichtbij huis, snel de juiste behandeling krijgen, wat gezondheidswinst oplevert.

Leontien van Moorsel belichtte vanuit haar achtergrond als wielrenster het belang van veel en gezond bewegen. Hierbij gaf zij adviezen aan de artsen om hun patiënten fit en in beweging te krijgen Leontien van Moorsel ontving van Jeff Senden een bos bloemen als dank voor haar komst. Daarna kreeg dr. Senden weer bloemen van haar, omdat hij 25 jaar als cardioloog verbonden is aan Meander Medisch Centrum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie