Actie geëist tegen verdeeldepots TNT Post in garageboxen.

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In beantwoording op eerdere vragen van PvdA-raadslid Youssef el-Messaoudi kondigde de gemeente aan handhavend te willen optreden tegen het gebruik van garageboxen als postdepots door TNT Post. Volgens SP en PvdA is er van daadwerkelijke handhaving, vooralsnog, geen sprake. Zij hebben vervolgvragen gesteld en willen weten of het college bereid is de verdeeldepots van TNT Post in garageboxen daadwerkelijk te sluiten als de SP-fractie de feitelijke adressen overlegt

Eerder kondigde de PvdA al aan dat TNT op oneigenlijke wijze gebruik maakt van garageboxen aan de Liendertseweg. Volgens El Messaoudi gebruikt het bedrijf voor de postverspreiding verdeeldepots in verschillende wijken. Deze verdeeldepots zitten vaak in garageboxen. Het gebruik daarvan voor bedrijfsdoeleinden is in veel gevallen strijdig met het bestemmingsplan en ARBO wetgeving. In Enschede besloot de gemeente in een soortgelijke situatie handhavend op te treden en het gebruik van garages door TNT niet langer toe te staan. Ook in Amersfoort moet er duidelijkheid zijn in het gebruik van de boxen, vindt de PvdA-er. In beantwoording op eerdere vragen gaf het Amersfoortse college al aan niet te willen meewerken om deze TNT garageboxen mogelijk te maken door een wijziging van het bestemmingsplan.

Als het college wil meewerken aan sluiting als de SP met de adressen komt, willen PvdA en SP binnen welke termijn tot sluiting wordt overgegaan. Ook willen de vragenstellers weten welke maatregelen het college overweegt in de richting van de verhuurders van dergelijke garageboxen èn TNT Post in geval van overtreding. Mocht het college geen maatregelen overwegen, willen SP en PvdA weten waarom dat niet gebeurd. Ten slotte wordt het college gevraagd om een lijst van de door TNT Post in gebruik genomen garageboxen, voor zover op dit moment bij het college bekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie