Afbeelding
BDU

Amersfoort weer genomineerd voor verkiezing Beste Sociale Dienst

Nieuws

AMERSFOORT - De sociale dienst van Amersfoort behoort tot de vijf genomineerden voor de verkiezing Beste Sociale Dienst van Nederland. De andere vier genomineerden zijn Apeldoorn, Alblasserwaard/ Vijfherenlanden, Boxmeer en Roermond. In 2008 en 2009 is Amersfoort ook al verkozen tot beste sociale dienst. In 2010 maakte Amersfoort deel uit van de jury en heeft de gemeente niet meegedongen naar de titel.

Wethouder Sebastiaan van 't Erve van sociale zaken is trots op deze nominatie. 'Dat we in 2011 weer genomineerd zijn, zie ik als een erkenning van onze keuze om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Onze mensen zoeken actief naar mogelijkheden om inwoners ondersteuning te bieden die het hen mogelijk maakt om mee te doen in onze samenleving. De nominatie is daarmee vooral een compliment voor de medewerkers van de sociale dienst.'

Aan de verkiezing Beste Sociale Dienst deden dit jaar ruim 100 gemeenten mee. Amersfoort is genomineerd op basis van informatie uit openbare kanalen en de antwoorden op 39 (meer)keuzevragen. Daarbij is de sociale dienst niet alleen beoordeeld op klantgerichtheid, maar ook op de bedrijfsvoering, innovatie, doelmatigheid en re-integratie, rechtmatigheid en duurzaamheid. De onafhankelijke jury is dit jaar vooral geïnteresseerd in het innoverend vermogen van de sociale diensten. Daarbij let de jury op de koppeling van innovatie aan wijzigingen in de wet- en regelgeving en in hoeverre de diensten zowel binnen als buiten de eigen organisatie de randen van het mogelijke opzoeken. Ook wil de jury weten hoe innovatie bijstandsgerechtigden stimuleert om actief deel te gaan nemen aan de maatschappij en/of de arbeidsmarkt. Verder wordt de mate waarin de vernieuwingen bij de diensten van waarde zijn voor en uitvoerbaar door andere sociale diensten beoordeeld.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens het VNG Divosa Najaarscongres op 24 november 2011.

advertentie