Afbeelding

Man opgepakt na bedreiging met bijl

Nieuws

RANDENBROEK - Een 53-jarige man uit Amersfoort is op donderdagavond 6 oktober om 20.00 uur op de Wagnerstraat aangehouden omdat hij was weggegaan nadat hij een ongeval had veroorzaakt en omdat hij iemand had bedreigd met een bijl.

Op de Wagnerstraat trof de politie een 32-jarige man aan die vertelde dat een andere 53-jarige man een ongeval had veroorzaakt bij een parkeerplaats op het Euterpeplein. Deze verdachte was na het ongeval weggereden omdat hij niet bereid was mee te werken de schade goed af te handelen. De 32-jarige aangever uit Amersfoort was achter de verdachte aangereden en had zijn autosleutels afgepakt toen hij stilstond. Hierop is de verdachte een woning aan de Wagnerstraat ingerend. Even later kwam de verdachte met een bijl naar buiten en bedreigde de 32-jarige man en ging daarna weer de woning in. Hierop schakelde de aangever de politie in.

Agenten gingen naar de woning en troffen hier de man aan die voldeed aan het doorgegeven signalement. De bijl is in de woning aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het bleek dat de man onder invloed van alcohol was, hij blies op het bureau 320 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

advertentie