Zilveren Anjer voor Joke Sickmann

18 mei 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een Zilveren Anjer toegekend aan Joke Sickmann. Op donderdag 23 juni zal de Amersfoortse in het Paleis op de Dam in Amsterdam de onderscheiding krijgen uit handen van koningin Beatrix.

Sickmann, voorzitter van Siesta en initiatiefnemer van het behoud van de Wagenwerkplaats in het Soesterkwartier, krijgt de onderscheiding voor het ontplooien van diverse activiteiten op het gebied van de geschiedenis en het behoud van het cultureel erfgoed in Amersfoort, zo staat in de brief die zij onlangs heeft ontvangen. ,,Ik ben er heel erg blij mee”, reageert de laureaat. ,,Je wilt niet weten hoe vaak ik deze brief heb gelezen. Ik wil steeds zien of het nog wel waar is. Dit is een geweldige opsteker voor Siesta en de wagenwerkplaats.”

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland met financiële bijdragen, prijzen en beurzen. Jaarlijks worden ruim 3.500 projecten ondersteund op het terrein van theater en muziek, Beeldende kunst, Geschiedenis en letteren, Monumentenzorg en Natuurbehoud.

De Zilveren Anjer is een onderscheidingsteken voor mensen die zich geheel onverplicht en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of het natuurbehoud in Nederland of de Nederlandse Antillen en Aruba.

Jaarlijks reikt koningin Beatrix de Zilveren Anjers uit. Dit jaar krijgen behalve Joke Sickmann nog twee andere laureaten de onderscheiding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie