Prachtige Koninginnedag boordevol activiteiten

4 mei 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Mooi zonnig weer en Koninginnedag waren dit jaar ook weer onafscheidelijk met elkaar verbonden. Overal in de stad was het feest. In aanwezigheid van burgemeester Bolsius begon de ochtend in Hooglanderveen met de aubade.

In de Langestraat tuimelden de mensen vanwege de drukte haast over elkaar heen. Allemaal op zoek naar mooie koopjes op de vrijmarkt. Een leger aan jonge muzikanten probeerde op de blokfluit, gitaar, cello, viool en zelfs harp wat bij te verdienen. Bij het sponzengooien is het rustig. Op de Hof speelt de harmonie Bernhard. Ook hier is burgemeester Bolsius van de partij en wordt afgeteld voordat de ballonnen worden opgelaten. Aan de ballonnen zijn kaartjes gehangen waarop kinderen hun naam en adres hebben gehangen. De eigenaar van de ballon die het verst weg wordt gevonden en teruggestuurd, mag naar Dierenpark Amersfoort.

Bij Zandfoort aan de Eem wordt om 12 uur een hardloopwedstrijd gehouden. De in het oranje getooide deelnemers lopen drie rondjes, in totaal 5 kilometer. Op het Lieve Vrouwekerkhof is het ook feest. De jongeren van Alive hebben er allerlei activiteiten georganiseerd, met vooral heel veel muziek tot in de late uurtjes. De terrassen zitten stampvol en de mensen genieten van een heerlijke dag. De aanwezigen op het Lieve Vrouwekerkhof luisteren in de vroege middag naar een optreden van het Klokkeluidersgilde onder leiding van André Kukolja.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie