Boven Balkenende-norm, betekent korting

23 februari 2011 om 00:00 Nieuws

Volgens PvdA raadslid Ramon Smits Alvarez is het niet uit te leggen dat bestuurders van gesubsidieerde instellingen of instellingen waarvan de gemeente aandeelhouder is, meer verdienen dan de minister-president. De partij komt daarom in de raadsvergadering met een voorstel om inzicht te krijgen in de salarissen die in 2010 zijn uitgekeerd aan bestuurders van deze instellingen.

AMERSFOORT - Als gesubsidieerde instellingen hun topbestuurders meer salaris betalen dan 188.000 euro per jaar - de Balkenende-norm - moet de gemeente die instellingen korten op de subsidie die ze krijgen, vindt de PvdA. De partij had het college van b en w gevraagd om inzicht in de salarissen van bestuurders, maar dit werd geweigerd.

Smits Alvarez denkt dan aan bestuurders die werken bij bijvoorbeeld de ROVA en de SRO. Om hoeveel bestuurders in Amersfoort het gaat, kan hij niet zeggen. ,,Het gaat om organisaties die met gemeenschapsgeld werken, maar die geen ondernemersrisico hebben. Een subsidie-korting is geen rare gedachte. Het is een principe-kwestie dat niemand meer verdient dan de minister-president.’’ Als salarissen boven de Balkenende-norm liggen, moet de gemeentelijke subsidieverordening worden gewijzigd, vindt Smits Alvarez.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie