Ben Stoelinga directeur van 't Hooghe Landt.

16 februari 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met ingang van 1 april 2011 is ex-wethouder Ben Stoelinga benoemd tot directeur van 't Hooghe Landt, één van de vier scholen van het Meridiaan College te Amersfoort. Hij was in 2010 wethouder Onderwijs in de gemeente Amersfoort en was daarvoor jarenlang werkzaam in het voortgezet onderwijs. Ben Stoelinga woont in Hoogland.

Tot 2002 werkte hij vele jaren in uiteenlopende (directie)functies op scholen in Amersfoort en Leusden die inmiddels onderdeel uitmaken van het Meridiaan College. Vervolgens werkte hij als schoolleider op het Edison College, een Vwo-Havo-Vmbo school in Apeldoorn. Na de verkiezingen in maart 2010 werd hij wethouder in Amersfoort voor de Burger partij Amersfoort (BPA). Na een conflict met zijn eigen partij, zegde wethouder Stoelinga eind november het vertrouwen op in zijn eigen fractie en trad af. Daarna verdween de BPA uit het college en stapten BPA-raadsleden Koet en Kraanen over naar respectievelijk GroenLinks en VVD.

't Hooghe Landt is een school voor Vwo-Havo-Mavo met ruim 1.400 leerlingen en ongeveer 150 medewerkers. De school is gehuisvest in twee gebouwen, aan de Trompetstraat en aan de Parelhoenstraat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie