‘Dit is een geweldige kans’

Nieuws

Een vreugdekreetje klinkt als Deniece Caffee als eerste van de zeven ondernemers haar eigen bedrijfsruimte opent. ,,Dit is een geweldige kans”, zegt ze, nadat ze de 20 vierkante meter grote ruimte in zich heeft opgenomen. Caffee vestigt een kapperszaak in de voormalige garagebox. ,,Het was mij opgevallen dat er geen of weinig kappers zijn in Amersfoort die niet alleen in stijl haar gespecialiseerd zijn, maar ook in krullend, kroezend en mixed haar. Ik ben gespecialiseerd in al die haarsoorten en in Liendert woont een groot deel van mijn doelgroep.”

Garageboxen omgebouwd tot bedrijfsruimte AMERSFOORT - De omgeving van de Havikshorst in Liendert ziet er sinds kort een stuk minder doods en onaantrekkelijk uit. Zeven saaie garageboxen zijn in het kader van Amersfoort Vernieuwt omgebouwd tot bedrijfsruimten voor beginnende ondernemers. Afgelopen vrijdag kregen zeven ambitieuze starters tijdens een korte plechtigheid hun sleutel overhandigd.

door André van der Velde

Het ombouwen van de bedrijfsruimten tot garageboxen was een initiatief van Amersfoort Vernieuwt, waarbinnen de woningcorporaties, de gemeente en AV Werkt met elkaar samenwerken. In totaal hadden 33 beginnende ondernemers zich ingeschreven voor een startersruimte. Zeven van hen zijn geselecteerd. Een van de selectiecriteria was dat de ondernemer zelf uit uit Liendert/Rustenburg moet komen, of hier heel nadrukkelijk zijn of haar doelgroepen heeft.

Leilema Sekandari vestigde in augustus haar bedrijf Venus laser& huidkliniek op bedrijfsterrein Calveen. ,,Veel mensen vonden het jammer dat ik zover weg zat. Toen ik van een van mijn patiënten hoorde over dit project, leek het mij een ideale mogelijkheid. Nu zit ik midden in de wijk waar mijn doelgroep woont: buitenlandse vrouwen. Bij hen valt overbeharing in het gezicht extra op. Met behulp van een diodelaser zorg ik ervoor dat die haren definitief weggaan. Bovendien”, vervolgt ze, ,,is deze ruimte met een huur van zestig euro per maand ook een stuk goedkoper.”

Voor Khalid Said en Karim Elkaddouri biedt de bedrijfsruimte een ideale opstapmogelijkheid. ,,Wij willen een thuiszorgbedrijfje opzetten dat zich richt op ouderen van Marokkaanse en Turkse afkomst. Daar is veel vraag naar”, legt Said uit. ,,Onze echtgenotes hebben in de zorg gewerkt en doen dat deel. Wij zullen ons richten op het organisatorische gedeelte.”

Ook voor Hanane el Mallouki (Hanane’s Workshop Atelier), Liesbeth van Tongeren (hetzoburo.nl voor advies en coaching), Taco Potma/Emile Doorman/Sander van Lit (video, fotografie en webdesign) en Houda Houda (Studio Eva, video en fotografie) is de bedrijfsruimte een laagdrempelige mogelijkheid de eerste schreden als ondernemer te zetten.

Alliantie-directeur Koos Koolstra is trots op het project. ,,En ik denk dat dit uniek is, niet alleen voor Amersfoort.” Of het ook wordt uitgebreid naar de andere Horstenflats is echter nog niet zeker. ,,We moeten nu kijken hoe het in de praktijk uitwerkt. Een vraag is natuurlijk of ze in hun missie slagen.” De zeven starters kunnen maximaal twee jaar van hun ruimte gebruikmaken.

advertentie