Coalitiepartijen vragen duidelijkheid aan BPA

8 december 2010 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Uiterlijk dinsdagmorgen vóór 09.00 uur willen de coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks en CDA van de BPA horen hoe de partij aankijkt tegen het coalitieakkoord, het bezuinigingskader van het college en hoe de partij er intern voorstaat. VVD-fractievoorzitter Manfred Vogels vertelt de BPA gisteren een mailtje te hebben gestuurd, namens alle coalitiepartijen.

Na alle commotie vorige week rond de Burger Partij Amersfoort, willen de andere coalitiepartijen duidelijkheid over hoe het verdergaat. Vorige week trad BPA-wethouder Ben Stoelinga af, na een conflict met de BPA-fractie. Een dag later trok Kees Kraanen zich terug als BPA-fractievoorzitter en kondigde hij aan door te gaan als eenmansfractie.

Naar aanleiding van de antwoorden van de BPA zullen alle coalitiepartijen afzonderlijk een afweging maken hoe het nu verder moet. Vogels hoopt morgenavond meer duidelijkheid te kunnen geven. Dan moet duidelijk worden of de BPA in het college blijft, of er een andere BPA-wethouderskandidaat naar voren wordt geschoven of dat mogelijk een andere partij bij het college wordt betrokken. Vogels wil niet vooruitlopen op het standpunt van zijn eigen VVD-fractie maar geeft de voorkeur aan een scenario waarbij het huidige coalitieakkoord uitgangspunt blijft, of dat nu met de BPA is of met een andere partij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie