Afbeelding

Clustering van coffeeshops op bedrijventerrein

Nieuws

AMERSFOORT - VVD-raadslid Koos Voogt wil dat coffeeshops geclusterd worden op een plek waar zo min mogelijk mensen er overlast van hebben. Hij denkt aan een wietboulevard op bedrijventerrein Isselt, voor bijvoorbeeld drie of vier coffeeshops. BPA-fractievoorzitter Kees Kraanen en CDA-fractievoorzitter Roland Offereins staan niet onsympathiek tegenover een wietboulevard.

door John Spijkerman

De huisvesting van coffeeshops stuit op steeds meer problemen. Coffeeshops Freetime in de Van Galenstraat en Alem in de Schimmelpenninckstraat moeten al uiterlijk 31 december 2010 dicht omdat ze te dicht bij een school liggen. Het nieuwe kabinet wil coffeeshops onmogelijk maken binnen een cirkel van 350 meter van scholen. In de praktijk betekent zo’n maatregel dat veel Amersfoortse coffeeshops hun deuren wel kunnen sluiten.

In het verleden heeft de Amersfoortse politiek bepaald dat er ruimte moet zijn voor negen coffeeshops, maar in de praktijk zijn er nooit meer dan zes of zeven coffeeshops geweest. De grootste moeilijkheid is plek te vinden. Voogt zou graag zien dat burgemeester Bolsius het initiatief neemt voor een wietboulevard op een bedrijventerrein. ,,Ik heb nog niet echt gezocht, maar op Isselt zal wel wat te vinden zijn.’’ Voordeel van een concentratie van coffeeshops op een meer afgelegen plek is volgens Voogt dat burgers geen overlast meer ervaren en dat het goed in de gaten gehouden kan worden. ,,Ik zou zeggen ‘Zet er wat camera’s op’.’’ Voorwaarde voor Voogt is wel dat ook bedrijven geen overlast mogen hebben van de coffeeshops.

advertentie
advertentie