Ook de racerunners deden mee aan de sportzomer finale
Ook de racerunners deden mee aan de sportzomer finale SRO

Geslaagde sportzomerfinale op de atletiekbaan.

28 augustus 2020 om 11:31 Nieuws Deel je nieuws

De finale van de wijksportdagen zit er weer op. Afgelopen donderdag 27 augustus hebben de finalisten bij Atletiekvereniging Altis op de onderdelen speerwerpen, verspringen en hordelopen mooie scores behaald. Ook was er een tafeltennis challenge van tafeltennisvereniging Over ’t Net.  De ruim 100 finalisten ontvingen allemaal een oorkonde.

Tijdens deze finale vond ook voor de 5e keer Onbeperkt Plezier plaats. Een jaarlijks terugkomende vakantieactiviteit voor kinderen met een beperking. Tijdens de eindsprint namen de deelnemers van beide activiteiten het op zeer sportieve wijze tegen elkaar op. Een mooie afsluiting van een warme en sportieve zomer.

Afgelopen voorjaar was het nog niet zeker of er een sportzomer kon plaatsvinden. Gelukkig mochten kinderen tot en met 12 jaar al snel weer sporten. De Buurtsportcoaches ontwikkelden het concept van de wijksportdagen. Via de ZomerPretPas konden kinderen zich inschrijven voor één, of meerdere wijksportdag(en) naar keuze. Tijdens zo'n wijksportdag konden kinderen zich via de atletiekonderdelen plaatsen voor de finale. In samenwerking met diverse sportverenigingen, werd er naast atletiek voor een leuk en divers aanbod gezorgd.

Niet alleen voor de jongste jeugd was er deze zomer een sportief programma, ook jongeren konden deelnemen aan diverse activiteiten. Dit is onder de noemer ‘Summer of A’ georganiseerd. Gemeente Amersfoort, Bibliotheek Eemland, Scholen in de kunst, Indebuurt033 en de buurtsportcoaches sloegen de handen ineen voor een hip en Urban programma voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar.

Zo was er voor alle thuisblijvers wat sportiefs in de stad te doen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie