Amersfoortse IoT ondernemer lanceert de Covid Buzzer, altijd 1,5m afstand gegarandeerd.

Nieuws Deel je nieuws

Veel werkgevers zijn weer voorzichtig aan het kijken hoe medewerkers weer veilig terug kunnen keren naar de werkplek. Sociale afstand van 1,5 meter is voorlopig de meest effectieve barrière tegen het virus. Maar hoe garandeer je hen daadwerkelijk die veilige afstand van 1,5 meter? IoT specialist Advanced Solutions Nederland uit Amersfoort introduceert een eenvoudig en effectief apparaat dat een alarm genereert wanneer 2 of meerdere personen te dicht bij elkaar komen: de Covid Buzzer.

Gegarandeerd 1,5 meter afstand

Alle medewerkers en bezoekers krijgen bij binnenkomst een buzzer. Deze kan om de pols of hals worden gedragen. De buzzer scant voortdurend zijn omgeving af op andere buzzers. Zodra 2 of meer buzzers op minder dan 1,5 meter van elkaar komen, geven zij een geluids- en lichtsignaal. Zodra er weer een veilige afstand is, zal het signaal stoppen. Hierdoor zal iedereen genoeg afstand houden. De buzzer is bovendien volledig anoniem te gebruiken, waardoor er geen privacy issues zijn.

Directeur Erik Pouwen “Het is onze absolute passie om dagelijks slimme technologie in te zetten om de maatschappij efficiënter en veiliger te laten functioneren. Bijzondere tijden vragen om bijzondere oplossingen. Wij hebben met onze internationale technologiepartners onderzocht hoe we de 1,5 meter maatschappij kunnen ondersteunen. We realiseren ons dat 1,5 meter ook écht 1,5 meter moet zijn, zodat je zeker weet dat de gebruikers geen gevaar lopen. Een ander voorwaarde is ook dat het product betaalbaar moet zijn, want we willen de werkgevers niet op al te hoge kosten jagen.”

“Op basis van de klant wensen hebben wij voor Ultra Wide Band (UWB) gekozen als detectie signaal. UWB wordt namelijk al veel bij onze klanten in professionele omgevingen gebruikt en is veel betrouwbaarder dan Bluetooth. Dankzij de schaalgrootte die we al hebben opgebouwd in de industrie is het product bovendien relatief goedkoop inzetbaar.”

We hebben de eerste Covid buzzers nu al beschikbaar voor demonstraties. De productie komt nu op volle gang om aan de grote vraag te voldoen. De orders stromen binnen en de komende maanden zetten we alles op alles om iedereen onze oplossing snel te kunnen leveren. Het product is te bestellen op www.covidbuzzer.nl

advertentie