Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal
Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal Peter Putters, de Nozem fotografie

Anjeractie 2020: amateurkunstverenigingen collecteren van 22 tot 30 mei

Nieuws Deel je nieuws

Collecteweek van het Cultuurfonds in Amersfoort: speciale jubileumeditie mobiele Anjeractie van 22 tot en met 30 mei 2020

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en wordt gevierd met een speciale jubileumcollecte: de Anjeractie van 22 tot en met 30 mei 2020. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100% van de opbrengst zelf houden.

De collecte van de Anjeractie wordt in Amersfoort gecoördineerd door Platform Amateurkunst/Scholen in de Kunst. De collectanten zijn lid van een Amersfoortse  amateurkunstvereniging.  Met de opbrengst van de collecte (dit jaar dus 100% voor de eigen verenigingskas) kunnen de verenigingen bijvoorbeeld nieuwe instrumenten, kostuums of  materialen aanschaffen.

Mobiele Anjeractie

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie vindt de collecte dan ook m.b.v. de mobiele telefoon plaats. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiel een bericht sturen naar hun persoonlijke contacten met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Het bericht is gepersonaliseerd zodat de ontvanger ziet van welke amateurkunstvereniging het bericht afkomstig is en aan welk koor/muziekvereniging/orkest/toneelvereniging gedoneerd wordt. Het is even wennen maar eigenlijk veel eenvoudiger en veilig!

Amersfoort kent een groot, actief amateurkunstveld.  Amateurkunst is en blijft de inspirerende en verbindende factor in het ruime culturele aanbod van Amersfoort.  De activiteiten van de verenigingen met hun vele voorstellingen, concerten en exposities worden juist in deze tijd van corona zeer gemist. De opbrengst van de Anjeractie stelt de verenigingen in staat om nieuwe plannen te maken en zich voor te bereiden op hervatting van het bruisende verenigingsleven.  De verenigingen en alle Amersfoorters verheugen zich daar zeer op!

 

 

advertentie
advertentie