Leerlingen Aeres
Leerlingen Aeres Geert van den Tweel

Leerlingen planten duizenden siergrassen

Nieuws Deel je nieuws

Op donderdag 6 februari plantten leerlingen van het Ecoteam van VMBO Aeres in Nijkerk duizenden siergrassen op begraafplaats Rusthof in Amersfoort.

Het speciale Ecoteam van de ‘groene’ school wil een actieve bijdrage leveren aan goed en bewust omgaan met het milieu en hiervoor zetten ze zich in voor groene projecten. Al eerder bouwde het Ecoteam insectenhotels voor Rusthof, en nu steken de studenten opnieuw de handen uit de mouwen. De leerlingen konden na een korte instructie van opzichter Harry Bosman direct aan de slag.

De grafvelden zijn in de jaren 70 aangelegd, destijds zonder beplantingsplan. Het is nu tijd om deze velden te verbeteren en aan te passen aan de omgeving. Hiervoor is in 2017 door vier studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein een plan gemaakt.

Er komen 4 themagebieden, waaronder dit grassenveld. Deze grassenvelden worden beplant met siergrassen, en met hier en daar een boom of heester.

 

Sinds 2019 is Begraafplaats Rusthof een erkend leerbedrijf. Leerlingen doen ervaring op als hovenier of groenmedewerker. Rusthof ziet opleiden als een goede en leuke manier om leergierige en gemotiveerde studenten in huis te halen. Studenten hebben een frisse kijk op de organisatie, en brengen actuele kennis en nieuwe inzichten mee.

Meer weten? Neem contact op met Rusthof: Lisan van Hees, 033-4613603 of mail MSL.vanHees@amersfoort.nl

  

advertentie