Succesvolle introductie FindFast Logotest

Nieuws Deel je nieuws

In december heeft de FindFast Logotest van de Amersfoortse onderneming Potter Marktonderzoek het levenslicht gezien. De FindFast Logotest is een snelle en betaalbare methode om logo's te testen met weinig inspanning door de opdrachtgever. De test meet snel wat mensen van een logo vinden en vooral waarom.

Blijkbaar is behoefte aan dit product want vlak voor de kerst heeft Andries Potter al de eerste FindFast Logotest uitgevoerd voor Amberg Associates Trainingen. Amberg heeft een logo laten ontwerpen met een strakke en professionele uitstraling, passend bij hun bedrijfstak.

Peter Appel, mede-oprichter van Amberg Associates leverde het nieuwe logo, de eigenschappen die het logo moet uitstralen en een beschrijving van hun bedrijfstak. Andries Potter heeft de vragenlijst geoptimaliseerd voor de test voor het Amberg logo. Het enige dat Peter Appel nog moest doen was de vragenlijst goedkeuren.

Vervolgens is de Logotest voorgelegd aan een steekproef van 100 mensen uit het panel van 35.000 mensen. Drie dagen later ontving  Peter Appel zijn rapport.

Peter Appel weet nu exact wat mensen aan zijn nieuwe logo waarderen en vooral waarom. Degenen die het logo mooi vinden, spreken over een duidelijk, strak, professioneel en eenduidig logo met passende kleuren. Precies zoals het logo bedoeld is. De meest aansprekende onderdelen van het logo zijn het lettertype, de kleur rood, de duidelijkheid van het logo en de cirkel met de A.

De kritische opmerkingen over het logo geven Peter en zijn ontwerper bruikbare input over mogelijkheden voor verdere optimalisaties van het logo.

QUOTE VAN PETER APPEL

Super hoe snel je inzicht krijgt over een idee of beeld. Echt top!

advertentie