Afbeelding
Archief BDU Media

Innovatieprijs voor HydroLogic Systems uit Amersfoort

25 september 2019 om 20:38 Nieuws

AMERSFOORT Bij de verkiezing van de KVK Innovatie Top 100 heeft het Amersfoortse bedrijf HydroLogic Systems beslag op de derde plaats weten te leggen.

HydroLogic Systems helpt wereldwijd 4000 waterbeheerders met de 'HydroNET Water Control Room'. Door een slimme combinatie van satellietmetingen, water- en weermodellen genereert het systeem adviezen en waarschuwingen om het water zo goed mogelijk te managen. Zo hebben bijvoorbeeld zo'n 450.000 kleine boeren in Zuid-Afrika hun landbouwproductie met ruim 10% kunnen verhogen. BUKU uit Groningen gaat er met de publieksprijs vandoor.

Winnaar van de veertiende editie werd het Delftse PHYSEE met Smartskin, een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren. De onafhankelijke jury, onder leiding van innovator Ruud Koornstra, maakt dit woensdag bekend. KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met honderd concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie