Schetsontwerp van het Collectie Centrum Nederland.
Schetsontwerp van het Collectie Centrum Nederland. rijksmuseum.nl

Bijeenkomst over herontwikkeling locatie Podium

Nieuws

VATHORST De gemeente Amersfoort en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) vertellen maandag 8 april op een informatiebijeenkomst graag over de mogelijkheden van woningbouw op kantorenlocatie Podium in Vathorst en er is ruimte voor gesprek.

Vanwege de verandering op de kantorenmarkt en de grote vraag naar nieuwe woningen hebben de gemeente Amersfoort en Heijmans, samen met OBV, onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van woningen op de locatie Podium. Er is een stedenbouwkundige verkenning gemaakt, waarbij rondom de huidige kantoren - VolkerWessels en Stater - en het in aanbouw zijnde Collectie Centrum Nederland (foto) woningen worden ingepast in een groene setting.

Uit deze verkenning blijkt volgens de gemeente dat er op de locatie ruimte is voor een kwalitatief goed woningbouwprogramma voor circa vierhonderd woningen, in een mix van woningen en appartementen.

De bijeenkomst is maandagavond 8 april, inlopen kan vanaf 18.45 uur. Een korte presentatie over de verkenning begint om 19.00 uur. Locatie is het i-Centrum Vathorst, aan de Veenslagen 2. Na de presentatie binnenlopen om aan de tafels mee te praten kan ook. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur.

advertentie