De directeuren/oprichters van PsyMens en de huisartsen van Huisartsenpraktijk Vathorst feliciteren elkaar met de nieuwe samenwerking.
De directeuren/oprichters van PsyMens en de huisartsen van Huisartsenpraktijk Vathorst feliciteren elkaar met de nieuwe samenwerking. Huisartsenpraktijk Vathorst

Vestiging PsyMens in gezondheidscentrum Heideweg Vathorst

Nieuws

AMERSFOORT In het nieuwe Gezondheidscentrum Heideweg in Vathorst vestigen zich op uitnodiging van de Huisartsenpraktijk Vathorst meerdere zorgaanbieders. Eén daarvan is PsyMens, een kleinschalige GGZ-instelling uit Utrecht.

Namens PsyMens tekenden afgelopen donderdag 10 januari Directeur Behandelzaken Gieta van der Pompe en mede-oprichter en Directeur Hans Lammers de huurovereenkomst met de huisartsen Jan Pier van Kooten, Marieke van Eekert en Frans Fluitsma van Huisartsenpraktijk Vathorst. PsyMens zal met een team van drie psychologen en één psychiater aanwezig zijn in het Gezondheidscentrum Heideweg en legt zich op deze locatie met name toe op de jeugd-GGZ voor kinderen tot 18 jaar, en Infant Mental Health voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Gezien de jonge bevolkingssamenstelling in Vathorst en de problematiek van nieuwbouwwijken verwachten zij zeer van toegevoegde waarde te kunnen zijn in de wijk.

Jan Pier van Kooten en Gieta van der Pompe zijn enthousiast over de aanstaande samenwerking. Jan Pier van Kooten: ,,Binnen het nieuwe gezondheidscentrum zoeken we de samenwerking om de beste behandeling voor de patiënt te realiseren. Wij als zorgverleners zitten in hetzelfde gebouw, op dezelfde verdieping, hoe makkelijk is het dan om samen te overleggen over de juiste aanpak van een casus."
Gieta van der Pompe: ,,De vestiging in het gezondheidscentrum maakt het mogelijk om korte lijnen met de andere zorgverleners te onderhouden. We kunnen makkelijker overleggen over een verwijzing, leren van elkaars specialiteiten, en indien nodig eenvoudig extra vormen van zorg inschakelen voor een behandeling, zoals fysiotherapie of logopedie." Het nieuwe Gezondheidscentrum Heideweg is de tweede vestiging van Huisartsenpraktijk Vathorst en opent op 18 maart 2019 haar deuren.
 

advertentie