Afbeelding
Robin van Lonkhuijsen

Blok's Restaurant behoudt Michelinster

17 december 2018 om 13:18 Nieuws

AMERSFOORT Blok's Restaurant aan de Krommestraat 49 behoudt zijn Michelinster. Dat blijkt uit de presentatie van de jaarlijkse Michelingids maandag in het De La Martheater Amsterdam.

Nederland heeft er dertien nieuwe restaurants met een ster bij. Ook kwamen er twee restaurants bij met twee sterren van Michelin. Dat bleek maandag bij de bekendmaking in Amsterdam. De drie restaurants die drie sterren hadden, behouden die.

BIB GOURMANDS Een andere erkenning van de gids zijn de Bib Gourmands: ,,De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de Michelin gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. In de tiende editie van deze gids hebben de inspecteurs opnieuw heel wat lievelingsadressen verzameld."

De Aubergerie aan de Kamp 88 kreeg die erkenning.

GROEI Elf restaurants verloren hun ster. Nederland telt nu 110 zaken met een of meer sterren. Volgens Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin Gids, is het aantal sterrenrestaurants sinds 1989 verdubbeld, ,,en dat zegt veel over de Nederlandse chefs".

,,Nederland is een snelgroeiende markt met name door de creativiteit. Nederlandse chefs reizen veel en zijn open-minded. Ze doen veel internationale ideeën op en nemen ingrediënten en culinaire hoogstandjes uit andere landen mee terug. Die geven ze met een eigen interpretatie en veel creativiteit een plaats in de Nederlandse keuken. Die ontwikkeling geeft de Nederlandse keuken internationale allure", aldus Poullennec.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie