Afbeelding
Jeroen van der Veer

'Partou moet vestiging Prins Frederiklaan noodgedwongen sluiten'

12 december 2018 om 11:23 Nieuws

AMERSFOORT Partou kinderopvang moet met ingang van 1 maart noodgedwongen de deuren van haar vestiging aan de Prins Frederiklaan 20 sluiten. Op deze vestiging worden ruim negentig kinderen opgevangen in de leeftijd 0 tot 12 jaar. De ouders en het team van de vestiging zijn begin december over de sluiting geïnformeerd. 

Al ruim tien jaar is Partou (voormalig Skon) een plek voor kinderopvang in het Bergkwartier. Daar komt in maart 2019 een einde aan. Op de plek van de huidige locatie worden woningen ontwikkeld. ,,Er blijkt binnen het Bergkwartier op dit moment weinig ruimte te zijn voor kavels met een maatschappelijke bestemming. De afgelopen jaren zijn vele panden in en om de wijk Bergkwartier onderzocht op de haalbaarheid voor kinderopvang. Al eerder heeft een collega-kinderopvangorganisatie noodgedwongen het Bergkwartier moeten verlaten. Met het opnieuw verdwijnen van kinderopvang uit de wijk ontstaat er een overspannen markt; de vraag is vele malen groter dan het aanbod. Met name als het gaat om dagopvang", schrijft Partou in een persbericht. Al eerder trok lokale partij Amersfoort2014 aan de bel over de situatie.

Ismail El Khalki, regiomanager Partou: ,,We vinden het teleurstellend dat het niet is gelukt om binnen het tijdspad een passend alternatief voor onze vestiging te vinden. We hebben er alles aan gedaan om opvang bij Partou binnen het Bergkwartier mogelijk te houden. Ondanks de inspanningen van alle betrokken partijen hebben we geen andere locatie voor onze vestiging kunnen vinden. Dat is voor zowel de kinderen en hun ouders, als onze medewerkers een verdrietige conclusie. Met het opnieuw verdwijnen van opvang uit deze wijk, ontstaat er voor veel ouders een opvangprobleem. Dat vinden wij enorm vervelend." Partou blijft zich naar eigen zeggen inzetten voor het vinden van een locatie in het Bergkwartier.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie