,,Gall & Gall wil zich onderscheiden als het gaat om vakkennis en assortiment
,,Gall & Gall wil zich onderscheiden als het gaat om vakkennis en assortiment", aldus Poelmann. Arjan Klaver

Kennis en ruim assortiment

5 december 2018 om 17:31 Nieuws

SCHOTHORST Gall & Gall wil naar eigen zeggen de toonaangevende drankenwinkel zijn voor iedereen, waarbij het alledaagse betaalbaar en het bijzondere bereikbaar wordt gemaakt met een toegankelijke, aantrekkelijke en inspirerende formule. Gall & Gall, deel uitmakend van Ahold, is in Nederland marktleider in de slijtersbranche met 520 winkels, waaronder die van franchisenemer Peter Poelmann die met zijn winkel niet meer weg te denken is in winkelcentrum Schothorst.

Arjan Klaver

„Weinigen weten dat Gall & Gall meer dan 130 jaar geleden is opgericht door Francisca Gall om in haar onderhoud te voorzien", opent Poelmann. „Zij was toen één van de eerste vrouwelijke ondernemers. Bij haar dood in de jaren '20 van de vorige eeuw liet ze twee winkels na, die door haar twee zonen werden overgenomen. Zij voegden aan de naam van het bedrijf nog een extra Gall toe, naar Engels voorbeeld. Gall & Gall dus. In 1986 ben ik deze winkel begonnen. Dat viel samen met de opening van dit winkelcentrum."

OPGEFRIST Na een ondernemende omzwerving die hem bracht in Huizen, is Poelmann weer teruggekeerd op de oude vertrouwde locatie. „En dat is alweer zestien jaar geleden. De winkel is afgelopen zomer opgefrist en het assortiment is flink uitgebreid. Gall & Gall wil zich onderscheiden als het gaat om vakkennis en assortiment. Om te beginnen is het fantastisch om lokale producten in de schappen te hebben, zoals de verschillende biermerken die Amersfoort tegenwoordig rijk is. Stuk voor stuk met zorg gekozen. Daarnaast komt de liefhebber van whisky hier geheel aan zijn of haar trekken. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken. We hebben immers een uitgebreide collectie uit Schotland, Amerika, Ierland en niet in de laatste plaats uit Japan. Deze fruitige en kruidige single malt whisky is een hit waar wij natuurlijk op inspelen. Maar we hebben ook dranken voor elk moment en elke gelegenheid: Van aperitief tot digestief en van verfrissend zonder alcohol tot verkwikkend en dorstlessend. Zo worden hier vele wijnsoorten, alcoholvrije dranken en sterke dranken verkocht. De wijnschappen zijn ingedeeld naar smaaktypen en prijs. Kiezen wordt hierdoor makkelijker gemaakt. Bovendien is deze winkel het adres voor de verhuur van biertaps voor bijvoorbeeld een feestje thuis."

FEESTDAGEN Gall & Gall heeft voor de komende feestdagen meer dan 1600 cadeaus om uit te kiezen. ,,Elke fles kunnen we omtoveren tot een prachtig geschenk. Of kies voor een cadeaupakket met een mooi glas of een set met proefflesjes. Keuze genoeg. Ook het ideale geschenk voor een zakelijke relatie hebben we in huis. Voeg er nog een persoonlijke kaart aan toe en laat vervolgens het cadeau bezorgen bij de ontvanger. Ook dit is Gall & Gall", aldus Poelmann.

a [ Gall & Gall Schothorst, Pieter Stastokerf 5, 3813 PP Amersfoort, 033 4330052, www.gall.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie