Afbeelding
Attika Architecten

Definitieve inrichting Icoonplein bekend

21 november 2018 om 12:14 Nieuws

AMERSFOORT Het Icoonplein, een van de pleinen die het winkelcentrum rijk is, krijgt zijn definitieve inrichting. Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) heeft hiertoe kunnen besluiten dankzij een financiële bijdrage van belegger ASR. Attika Architecten heeft in opdracht van OBV een ontwerp gemaakt, dat aansluit op de inrichting van het plein tussen de Jumbo en de Lidl. Op het Icoonplein komen drie plantvakken met een betonnen zitrand, met op sommige plekken een houten zitvlak. Het hekwerk rondom de grote eik wordt ook vervangen door een plantvak met zitrand.

Verder komt er een speelplek met zand en water en krijgt het kunstwerk 'Boa eet oma' een plek in het grootste plantvak. Horecaondernemers krijgen ruimte om hun terrassen uit te zetten. De planning is om uiterlijk op Koningsdag 2019 alles gereed te hebben. Dan bestaat het winkelcentrum tien jaar.

Hans Buijtelaar, wethouder Vathorst: ,,Het is goed om te zien dat het OBV en ASR er samen in geslaagd zijn om de herinrichting van het plein aan te pakken. Hierdoor ontstaat er meer beleving bij en toegevoegde waarde voor het winkelcentrum. Dat is goed voor de winkeliers maar met name voor de bewoners die straks een plein krijgen waar ze met plezier langer zullen verblijven."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie