Afbeelding
PostNL

PostNL zet elektrische bakfiets in voor Amersfoortse post

1 november 2018 om 11:23 Nieuws

AMERSFOORT Na succesvolle introducties in andere steden, worden nu ook in de binnenstad van Amersfoort bestelbussen stapsgewijs vervangen door elektrische bakfietsen om zakelijke post en pakketten zoveel mogelijk duurzaam te bezorgen. Monique Nijhuis, Manager Innovatie en Ontwikkeling van PostNL: ,,Op dit moment maken we in Amersfoort door de inzet van elektrische bakfietsen al 420 uitstootvrije bezorgkilometers per dag, goed voor een vermindering van 26.500 kilogram CO2-uitstoot per jaar."

In 2025 wil PostNL álle post en pakketten in 25 grote Nederlandse binnensteden volledig uitstootvrij bezorgen. Amersfoortse Wethouder Hans Buijtelaar (mobiliteit, luchtkwaliteit) kreeg een elektrisch bezorgd pakket overhandigd van PostNL en fietste mee met de postbezorger. 

Om Amersfoort kennis te laten maken met dit duurzame initiatief, reed donderdag een bezorger op een moderne elektrische bakfiets de post rond, vergezeld door vier collega's op historische fietsen en in de traditionele kledij van toen. De bezorgers reden samen met wethouder Buijtelaar een speciale route langs onder andere de Elleboogkerk, Bollebrug en de Kleine Koppel naar hun eindbestemming: het fietsoverslagpunt aan de Nijverheidsweg-Noord.

Wethouder Buijtelaar: "De toekomst in Amersfoort is er een met voorrang aan voetgangers, fiets en OV. PostNL en Centaur Cargo laten samen zien dat dit ook bij post- en pakketbezorging prima mogelijk is. Amersfoort is een toegankelijke stad en dat willen we in de toekomst zo houden, maar dan zonder emissies. Elektrische bakfietsen voor post en pakketten zijn daarin een mooi voorbeeld hoe een klassieke oplossing in een modern jasje nog steeds goed kan werken. Wij zijn als stad blij met deze mooie stap richting een nóg schonere lucht."

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie