Leef3.nu helpt bij langer zelfstandig thuis wonen.
Leef3.nu helpt bij langer zelfstandig thuis wonen. Leef3.nu
Advertorial

Leef3.nu: Langer thuis wonen, regie in eigen hand

18 maart 2020 om 05:00 Etalage

LEUSDEN We blijven als we ouder worden langer zelfstandig wonen. Onvermijdelijk hebben we daar wat hulp bij nodig. En met die hulp kun je zelf bepalen hoe ouder worden eruit ziet. Leef3.nu biedt mogelijkheden om daarmee te helpen.

Arnoud J Spaaij

Momenteel zijn er ongeveer 1,2 miljoen ouderen in Nederland en in 2040 is de verwachting dat er zo'n 4,2 miljoen ouderen zijn. Jan Jans van Leef3.nu heeft de cijfers paraat en geeft ermee aan dat zorg voor ouderen in de toekomst enorm gaat toenemen. Er zal steeds meer druk ontstaan op ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. ,,Bejaardenhuizen, zo noemen we ze toch nog vaak, verdwijnen. De overheid heeft dit enkele jaren geleden ingang gezet," legt Jans uit. ,,Langer thuis wonen wordt daarmee voor iedereen realiteit." Jans merkt dan ook dat ouderen zelf en hun mantelzorgers een meer behoefte hebben aan hulp. ,,Vroeger kon je voor hulpmiddelen terecht bij het Groene Kruis. Dat weten veel mensen nog. Daaruit zijn wij eigenlijk voortgekomen. Nog steeds kan je bij Leef3.nu lid worden en daarmee heb je dan toegang tot allerlei hulpmiddelen. We opereren in de hele regio Eemland", legt Jans uit over Leef3.nu.

HULPMIDDELEN Thuis wonen als je ouder wordt vraagt om andere support van je omgeving en fysieke omstandigheden. ,,Daar hebben we dan ook echt op ingespeeld," verduidelijkt Jans. ,,We hebben vier domeinen met een grote variatie van diensten. Dat hebben we opgedeeld in gezondheid, gemak, sociaal en veiligheid. Iedereen kan hulp vragen. Ouderen zelf, maar ook mantelzorgers. We bieden hulpmiddelen en diensten aan via onze website maar ook regelen we nog altijd veel op papier. Veel mensen vinden dat toch prettig omdat niet iedereen digitaal vaardig is. En je kan ons ook gewoon bellen. Dan krijg je mensen aan de lijn met een zorgachtergrond zodat we we samen met onze klant kunnen bepalen welke hulp er gewenst is."

Die persoonlijke aanpak van Leef3.nu gaat inmiddels nog een flinke stap verder. ,,We werken met Leef3.nu-consulenten. Ze kijken in een persoonlijk gesprek wat mensen nodig hebben", vertelt Jans. Soms betreft dat alleen advies maar dikwijls gaat het ook om inzetten van hulp. ,,We werken samen met veel toeleveranciers, regionale zzp'ers zoals kapsters en pedicures, maar ook met bedrijven die bijvoorbeeld met vervoer korting geven als je onze Leef3.nu-pas gebruikt", zegt Jans. Met ruim 30.000 leden in de regio kan Leef3.nu de kracht van het collectief voor het individu inzetten.

Op kleinere schaal biedt Leef3.nu 'Leuke Luitjes'. Een dienstverlening waar mensen met elkaar in contact worden gebracht voor allerlei activiteiten. ,,Ook eenzaamheid heeft onze aandacht. Want met de regie over ons eigen ouder worden kunnen we aangenaam verder leven", aldus Jans

Meer op Leef3.nu, of via tel. 033-4692323.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie