Bas Eickhout, lijsttrekker GroenLinks voor de Europese Verkiezingen in Amersfoort
Bas Eickhout, lijsttrekker GroenLinks voor de Europese Verkiezingen in Amersfoort Mirre Bogaerts

Bas Eickhout op de Varkensmarkt: 'Welke partijen help je aan een meederheid? Daar gaat het om!'

Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

Bas Eickhout, lijsttrekker van GroenLinks voor de Europese Verkiezingen, was zaterdag in Amersfoort om leden en andere aanwezigen te inspireren om vooral te gaan stemmen komende donderdag.

“Het gaat er niet om of je voor of tegen Europa bent, maar welk Europa je wil,” zei Eickhout. "Ik heb het Europees Parlement de afgelopen jaren ook ontzettend slechte besluiten zien nemen, waar wij ons als GroenLinks tegen hebben verzet. Het gaat er 23 mei dus om welke partijen en daarmee welke besluiten je aan een meerderheid helpt.”


Eickhout is eerder door Trouw uitgeroepen tot groenste politicus en door de Correspondent tot meest effectieve politicus. Zijn kalme, zelfverzekerde en intelligente uitstraling maken hem een graag geziene gast, zo ook op de pittoreske Vismarkt in onze stad. Na zijn speech waren er vragen vanuit het publiek en trok een groot aantal actieve leden voor een huis-aan-huis-actie de binnenstad in, waarbij veel leuke, inspirerende gesprekken zijn gevoerd en de eindsprint van de verkiezingstijd is ingezet. 
 

Geheim campagneoverleg met de jongsten
Bas Eickhout, lijsttrekker GroenLinks voor de Europese Verkiezingen in Amersfoort
advertentie