Uitreiking Braille versie CDA Verkiezingsprogramma
Uitreiking Braille versie CDA Verkiezingsprogramma Simone Borgstede

Derk Boswijk reikt CDA verkiezingsprogramma in braille uit

Verkiezingen/nieuws Deel je nieuws

4 januari: Wereld Braille dag

Vandaag, Wereld Brailledag, heeft CDA-lijsttrekker voor de Provinciale Staten verkiezingen, Derk Boswijk, het in braille vertaalde verkiezingsprogramma “Nu bouwen aan Utrecht” uitgereikt aan zijn voormalige klasgenoot Marjolein Lindhout.

Marjolein is slechtziend en blij dat het CDA ook aandacht heeft voor mensen met een beperking. Boswijk vertelt dat hij al vroeg in aanraking kwam met braille doordat Marjolein bij hem op de Julianaschool in Wilnis in de klas zat. Zij leerde braille en dat was voor ons interessant natuurlijk, dus wij gingen er ook mee aan de slag. Maar het is best moeilijk hoor, niet iets dat je zo maar leert.

Meer dan 316.000 mensen in Nederland zijn slechtziend of blind. De komende jaren stijgt dit aantal met ca. 20% juist ook door de vergrijzing in ons land. Natuurlijk zijn er meer hulpmiddelen beschikbaar zoals gesproken teksten, aldus Marjolein, maar niet iedereen heeft daar zomaar toegang toe. Dan is dit een goed signaal.

Voor Derk Boswijk komt de motivatie ook van heel dichtbij, zijn oudste dochter is slechthorend. Soms heb je  net even iets meer hulpmiddelen nodig hebt om mee te kunnen doen in de maatschappij. Doordat je thuis ook met je neus op de feiten wordt gedrukt begrijp ik heel goed dat we daar meer aandacht voor moeten hebben. Zelf heb ik bijvoorbeeld het initiatief genomen dat vergaderingen van de Provinciale Staten ook ondertiteld worden. Dat is ook zo een simpele aanpassing, maar zorgt er wel voor dat meer mensen, ook vaak ouderen, onze vergaderingen kunnen blijven volgen. Want blijven meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk.

advertentie