Mischa Bredewold en Lorena Wiebes
Mischa Bredewold en Lorena Wiebes NOS

Mischa Bredewold uit Amersfoort grijpt Europese titel

23 september 2023 om 18:04 Wielrennen

AMERSFOORT Mischa Bredewold heeft in Drenthe de Europese titel op de weg voor zichzelf opgeëist. Na een krachtige demarrage op tien kilometer van de finish, kwam de 23-jarige Amersfoortse solo over de streep op de VAM-berg. Ze hield vier seconden over op landgenote Lorena Wiebes, de Belgische Lotte Kopecky kwam als derde over de streep.

In Meppel begon het peloton aan de 129,6 kilometer lange rit. De rensters hielden lange tijd hun kruit droog en de Nederlandse equipe, naast Bredewold en Wiebes bestaande uit Demi Vollering, Loes Adegeest, Yara Kastelijn, Floortje Mackaij, Riejanne Markus en Shirin van Anrooij, hoefde weinig te doen.

OVERWINNING

Het drietal Jelena Eric (Servië), Elise Cabbey (Zwitserland), en Soraya Paladin (Italië) pakte uiteindelijk een voorsprong van maximaal veertig seconden. Het trio werd echter teruggehaald en toen kon Nederland de koers controleren. 

Vollering offerde zich op en reed het gat op de nieuw aangelegde top van de klim, het ‘Dak van Drenthe’, dicht. Het peloton was door Vollerings werk al flink uitgedund, voorin viel het even stil en Bredewold benutte het moment optimaal.De 23-jarige Amersfoortse kende een machtige demarrage en had snel een serieus gaatje van zo’n dertig seconden geslagen.

Uiteindelijk vochten Wiebes en Kopecky om het zilver. Wiebes, de Europees kampioene van vorig jaar, was de wereldkampioene van dit jaar net te snel af.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie