Wielrenster Nienke Vinke beleeft jaar van de doorbraak: ‘Tour winnen is mijn droom’

11 november 2022 om 15:32 Wielrennen Rinus van Denderen
De Amersfoortse wielerbelofte Nienke Vinke in actie.
De Amersfoortse wielerbelofte Nienke Vinke in actie.

AMERSFOORT ,,Het voelt nog altijd onwerkelijk, maar ik kan mezelf professioneel wielrenner noemen. Dat is en blijft apart, maar is natuurlijk wel iets prachtigs.” Wielerbelofte Nienke Vinke uit Amersfoort verkast naar Team DSM, werd dit jaar Nederlands kampioen op de weg en de tijdrit én pakte brons op het WK wielrennen in Australië. ,,De komende jaren ga ik op ontdekkingstocht.”

Vinke begon als schaatsster, maar toen ze ontdekte dat ze wel wat talent had voor het fietsen, koos ze al gauw voor de wielersport. In eerste instantie combineerde ze de sportdisciplines nog - samen met de cross - maar inmiddels is het vooral het wielrennen op de weg dat de klok slaat. Ze blikt terug op haar allereerste schreden op het wielerpad..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.