Het badwater is verlaagd zodat deelnemers gewoon kunnen lopen en fysiek contact is niet toegestaan.
Het badwater is verlaagd zodat deelnemers gewoon kunnen lopen en fysiek contact is niet toegestaan. Nationaal Ouderenfonds

Oldstars Waterpoloclinic bij ZPC Amersfoort met oud-bondscoach Robin van Galen

Waterpolo

AMERSFOORT Oud-bondscoach Robin van Galen komt naar ZPC Amersfoort voor een OldStars Waterpoloclinic. Met OldStars waterpolo spelen oudere sportievelingen waterpolo, maar dan net even anders: het badwater is verlaagd zodat ze gewoon kunnen lopen en fysiek contact is niet toegestaan. Daarnaast wordt bij OldStars waterpolo veel aandacht besteed aan de warming-up en balans- en strekoefeningen. Ervaring met waterpolo is niet nodig. 

Dit evenement maakt deel uit van de Nationale Beweegweek voor Ouderen, de OldStars VitaliteitSpelen, van het Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en ambassadeur Robin van Galen in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding: ,,Waterpolo is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.”

Mannen en vrouwen van 55 en ouder (ook zonder ervaring) zijn welkom om deel te nemen op woensdag 18 mei vanaf 20.30 uur. Na de inloop met koffie en thee start om 21.00 uur de clinic van ongeveer een uurtje door Robin van Galen in zwembad Amerena aan De Velduil 2. Aanmelden kan bij Roy van Beek via 06-14218013 of via heren-jongens.wp@zpcamersfoort.nl. Deelname aan deze clinic is gratis, de vereniging zorgt voor helmen en ballen.

advertentie