Aanvoerder René van der Lugt is een van de oudste spelers van AVV Keistad: ,,Misschien geniet ik daardoor nog meer van wedstrijden.
Aanvoerder René van der Lugt is een van de oudste spelers van AVV Keistad: ,,Misschien geniet ik daardoor nog meer van wedstrijden." Foto Rinus van Denderen

AVV Keistad schrijft ook in nieuw seizoen geschiedenis

26 september 2019 om 11:18 Volleybal

AMERSFOORT Nog nooit speelde een Amersfoorts herenvolleybalteam zo hoog als AVV Keistad aankomend seizoen doet. In de zomer kon genoten worden van de titel die in april behaald werd, inmiddels is de knop om en schreven de mannen afgelopen weekend opnieuw geschiedenis met een overwinning in de eerste wedstrijd in de Topdivisie.

Jeroen van der Veer (@JeroenvdVeer)

Het winnende punt van René van der Lugt vorig seizoen kunnen veel AVV Keistad-liefhebbers zich nog goed voor de geest halen. Dit betekende de titel en daardoor ook automatisch de promotie naar de Topdivisie. Hierdoor schreven de volleyballers geschiedenis en aanvoerder Van der Lugt genoot dan ook lang na van dat ene puntje. ,,Ja, natuurlijk... maar het meest is mij het teamgevoel bijgebleven. De vreugde die wij met z'n allen hadden. Geweldig." Er werd lang nagenoten van de promotie. Op de vraag of het feestje goed gevierd is, antwoordt de 32-jarige aanvoerder: ,,Ik zou het echt niet meer weten. Dat zegt genoeg toch?"

GESCHIEDENIS GESCHREVEN Toch is de ervaren speler ook professioneel genoeg en beseft hij als geen ander dat de knop weer om moest. De eerste competitiewedstrijd in de topdivisie is inmiddels al gespeeld en opnieuw werd er door de volleybalheren geschiedenis geschreven. Een knappe 2-3 overwinning op Bedum zorgde ervoor dat de goede lijn doorgetrokken wordt. ,,We hebben lang nagenoten en ook op de eerste trainingen van het inmiddels huidige seizoen deden we dat. Alleen we willen als groep door. We hebben nieuwe doelen en nieuwe uitdagingen. Dat besef is er bij iedereen en dat is mooi om te ervaren. Maar goed, waar sta je? Dat wist eigenlijk niemand voor de eerste competitiewedstrijd en eigenlijk heb ik nog altijd het antwoord op die vraag niet. Dat kan je denk ik pas zeggen na een duel of zeven."

Wij gaan niet spelen om degradatie te ontlopenDE DETAILS Er waren afgelopen zaterdag toch wat kriebels bij de spelers van AVV Keistad. De lange volleybalmannen speelden na hun kampioenschap voor het eerst in de topdivisie en moesten aantreden tegen Bedum. Na een wat onwennige start wist Keistad zich te herpakken en werd de overwinning behaald. ,,Of ik door had dat we opnieuw geschiedenis hadden geschreven? Nee, dat niet. Dat komt pas aan het eind van het seizoen. Vooraf zou je tekenen voor een 2-3 overwinning, maar achteraf denk ik: we hadden misschien één set te veel verloren."

Die gedachtegang is kenmerkend voor de Amersfoorters. Ze zitten vol ambitie, zijn strijdlustig en willen Amersfoort en volleyballend Nederland laten zien dat ze geen eendagsvlieg zijn. ,,We spelen dan wel al jaren samen, maar er zit nog veel rek in deze groep", aldus de speler die bezig is aan zijn vierde seizoen bij Keistad. ,,Hierdoor gaat ons niveau ook steeds omhoog. We kennen elkaar goed, de basis ligt er en we werken nu aan de details."

NOG MEER GENIETEN De ploeg traint drie keer per week om tijdens de wedstrijddag goed voor de dag te komen. De trainingen worden verzorgd Marcel Ruijterlinde, die bezig is aan zijn achtste seizoen. ,,Hij is enorm gedreven en erg met het spelletje bezig", complimenteert de speler zijn coach. ,,We hadden zaterdag de wedstrijd en een dag daarna hadden we alle wedstrijdbeelden al in ons bezit om ervan te leren."

Zelf is de aanvoerder van de vereniging ook helemaal verslaafd aan het spelletje. Dat moet ook wel, want Van der Lugt loopt al flink wat jaren mee. Of het einde in zicht is? ,,Dat durf ik niet te zeggen. Als we niet waren gepromoveerd, had ik misschien getwijfeld. Maar nu niet hoor. Ik wil dit avontuur in de topdivisie meemaken en vind het geweldig. Het komt misschien door mijn leeftijd, maar ik geniet nu nog meer van wedstrijden dan voorheen. Ik maak het bewuster mee of zo.

Topsport in de Amerena; dit is wat de gemeente Amersfoort ook graag zietSPORTPALEIS De thuiswedstrijden speelt AVV Keistad in Amerena, het sportpaleis van Amersfoort. Aanstaande zaterdag is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en Van der Lugt hoopt op veel toeschouwers. ,,Ook voor niet volleyballiefhebbers kan een wedstrijdbezoek bij ons vermakelijk zijn. Het spel gaat snel, er zijn korte punten en soms lange rally's. Daarnaast wordt er een heel showtje om de wedstrijd gegeven. Zo is er een deejay en er hangt gewoon een heerlijke vibe."

SPORT OP TOPNIVEAU Topsport in de Amerena; dit is wat de gemeente Amersfoort ook graag ziet. Wat betreft Van der Lugt zullen de volleyballers zorgen dat dit ook blijft. ,,Wij gaan niet spelen om degradatie te ontlopen. Er zijn misschien twee verenigingen waarbij wij het enorm lastig krijgen, maar met de rest kunnen wij ons meten. Alleen dan moeten we wel allemaal top spelen. Vorig seizoen kon je nog wel eens op 80 procent een duel uitspelen, maar dat zit er dit seizoen niet meer in."

De ervaren speler van AVV Keistad is in zijn nopjes met de Amerena. Er is veel over gezegd en geschreven, maar dat is allemaal niet voor niets geweest: ,,Het is er prachtig. Een goede hal met een geweldige vloer. Hopelijk gaan we hier veel mooie wedstrijden spelen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie