‘Local hero’ Van de Haar beslist bekerfinale voor FC Utrecht

7 jun, 19:30 Voetbal
Ron van Dongen
Jesse hangt hoog in de lucht en scoort met het hoofd de winnende treffer in de finale.
Jesse hangt hoog in de lucht en scoort met het hoofd de winnende treffer in de finale.

AMERSFOORT/STOUTENBURG Sinds zijn negende speelt hij al voor FC Utrecht en afgelopen weekend beleefde Stoutenburger Jesse van de Haar zijn mooiste momenten tot nu toe. Met twee goals besliste hij de bekerfinale voor FC Utrecht Onder-17. Aartsvijand Ajax werd met 3-2 verslagen, op het eigen sportcomplex Zoudenbalch. ,,Het was een ‘te gek’ weekend.”

De 17-jarige spits - zoon van oud-prof Hans - zette zijn ploeg in de eerste minuut al op het juiste spoor met een voltreffer, maar daarna namen de Amsterdammers het heft in handen en namen zij een voorsprong. Toen ging FC Utrecht-doelman Yaell Samson mee naar voren om de 2-2 aan te tekenen, wat verlenging betekende. Daarna werd het andermaal tijd voor Van de Haar, die momenteel met wat vriende..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.