ASC Nieuwland viert 25e verjaardag: ‘In de avond gaan de tv’s aan voor de Champions League finale’

25 mei, 13:00 Voetbal
ASC Nieuwland
Kampioenschap van het seniorenelftal Nieuwland 5 (2017 - 2018)
Kampioenschap van het seniorenelftal Nieuwland 5 (2017 - 2018)

AMERSFOORT ASC Nieuwland viert zaterdag 28 mei zijn 25e verjaardag en dat vieren ze groots. Wedstrijdsecretaris Jurriën Nieman vertelt over het lief en leed van de club: ,,Het is heel erg ons kent ons.”

Op 1 juli 1997 is de club opgericht als gevolg van een fusie tussen Amersfoortse Boys en SOVA ‘54 (Spoor Ontspannings Vereniging Amersfoort). Nieman: ,,In 1995 werden de eerste huizen opgeleverd in de wijk Nieuwland. Het was een jonge wijk, dus toen in ‘97 de club werd opgericht kwamen er veel jonge mensen op af. Veel spelers zitten al van jongs af aan bij de club. Het heeft daarom ook een buurtfunctie. Ook al zijn er jongeren die uit Amersfoort vertrekken om te studeren, elke zaterdag spelen ze hier toch nog een wedstrijd.” 

GESCHIEDENIS Omdat de club nog niet zo lang bestaat, is er volgens Nieman ook geen uitgebreide geschiedenis. ,,Natuurlijk zijn er kampioenschappen geweest die ons bijstaan en verschillende ..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.