Afbeelding
ASC Nieuwland

Dennis Been nieuwe trainer ASC Nieuwland

Voetbal

AMERSFOORT Dennis Been is de nieuwe trainer van het eerste elftal van ASC Nieuwland. Dat heeft de Amersfoortse voetbalclub bekend gemaakt.

,,Dennis kent een lange historie bij Nieuwland, waarin hij zelf jaren deel uitmaakte van de A-selectie en waarin hij zich als jeugdtrainer in verschillende leeftijdsgroepen ruimschoots bewezen heeft. In het huidige seizoen is Dennis voor alweer het derde opeenvolgende jaar actief als Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) bij Nieuwland en doet hij als assistent-trainer van de A-selectie bij CJVV de nodige trainerservaring op, naast hoofdtrainer Sijtze Wobbes. Voor de rol van HJO zal Dennis in samenspraak met TC Jeugd en bestuur vanaf komend seizoen actief naar een opvolger gaan zoeken”, zegt bestuurslid Tarkan Gökalp, verantwoordelijk voor voetbalzaken

,,Met de keuze voor Dennis trekt de club haar visie ten aanzien van het opleiden van spelers door naar het beleid voor wat betreft het opleiden van trainers”, vervolgt Gökalp. ,,De keuze voor Dennis is op het oog wellicht gewaagd, maar past helemaal binnen het huidige beleidsplan. Been heeft niet alleen als speler, maar zeker ook als trainer onze eigen jeugdopleiding doorlopen en kent de club als geen ander. Hoe mooi is het dan dat ons vlaggenschip geleid gaat worden door een echte jongen van de club?”

Dennis Been heeft zin in zijn nieuwe klus. ,,Er zit enorm veel potentie in de selectie. Nu moeten we keihard met elkaar aan de slag om dit er uit te laten komen. Ik kijk er naar uit om samen een volgende stap te zetten met het eerste elftal.” 

Samen met de nieuwe Technische Commissie Senioren richt Been zich de komende weken op het samenstellen van de selectie, een nieuwe staf en een voorbereidingsprogramma voor het nieuwe seizoen.

advertentie