Oud-voetballers die hebben meegewerkt aan de documentaire, zoals Henk Wery, die met Feyenoord de Wereldcup veroverde in 1970, en Fillie Kraak en Ton van Loon.
Oud-voetballers die hebben meegewerkt aan de documentaire, zoals Henk Wery, die met Feyenoord de Wereldcup veroverde in 1970, en Fillie Kraak en Ton van Loon. Ewerdt Heideman
Video

Voorvertoning documentaire over profclub sc Amersfoort aan oud-voetballers

Voetbal

AMERSFOORT Oud-voetballers van de historische profclub sc Amersfoort hebben samen een voorvertoning bekeken van ‘Langs De Pijngrens’. De documentaire van historicus Addy Schuurman en journalist Arjan Klaver verhaalt over het uitspreken van het faillissement een einde aan sc Amersfoort en daarmee het profvoetbal in de stad. Veel mensen uit Amersfoort en omgeving kunnen gedurende anderhalf uur terugkijken met nostalgie en weemoed. Ze wilden hiermee het antwoord geven op dé prangende vraag: hoe kon een trotse profclub in de laatste jaren zo hard door de knieën gaan?

Lees ook het premium-artikel van Jeroen de Valk met mooie anekdotes over doping, lange treinreizen met twee witte bolletjes en het rondkomen als en semi-prof.

(Foto en video: Ewerdt Heideman i.c.m. Smulders AV. In de nieuwe studio zijn ook mogelijkheden voor webinars, online trainingen of e-learning: www.topwebinar.nl).

advertentie