Hoofdtrainer Ernst Kraak
Hoofdtrainer Ernst Kraak ASC Nieuwland

ASC Nieuwland en hoofdtrainer Kraak uit elkaar

Voetbal

AMERSFOORT  Voetbalvereniging ASC Nieuwland en hoofdtrainer Ernst Kraak hebben in goed overleg besloten om de samenwerking per direct te staken. Daarmee komt een einde aan een succesvolle samenwerking die in 2018 startte en al in het eerste seizoen onder Kraak leidde tot de promotie van de A-selectie naar de 2de klasse.

Beide partijen sloten in januari 2021 nog een nieuwe, tweejarige overeenkomst waarmee de samenwerking tot en met seizoen 2022-2023 verlengd werd. Recentelijk kwamen partijen echter tot de slotsom dat het beter was om de overeenkomst in te korten tot het einde van het lopende seizoen 2021-2022. Uiteindelijk is op praktische gronden en in goed overleg besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.

Daarmee komt een einde aan een periode die begon met een prachtig kampioenschap, maar verder voor een belangrijk deel gedomineerd werd door Corona-beperkingen. Die beperkingen hebben een grote invloed gehad op de (on)mogelijkheden van Kraak om zijn team verder uit te bouwen. Ondanks dat heeft het team ook in die moeizame periode naar behoren weten te presteren.

ASC Nieuwland is Ernst Kraak dankbaar voor hetgeen hij in de afgelopen seizoenen met zijn staf heeft neergezet en gepresteerd. Hij laat zijn opvolgers een solide basis na die het startpunt is voor mogelijk nieuwe successen. Voor de rest van het lopende seizoen 2021-2022 neemt assistent-trainer Mustafa Aydin de rol van hoofdtrainer van Kraak over. Tegelijkertijd wordt een procedure in gang gezet om een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2022-2023 te werven.

advertentie