Afbeelding
Archief BDUmedia

Amersfoortse regio-cup krijgt steeds meer vorm: ‘We willen allemaal weer voetballen’

10 maart 2021 om 16:52 Voetbal

AMERSFOORT De Amersfoortse regio-cup krijgt steeds meer vorm en de organisatie heeft nu ook een hoofdsponsor weten te vinden. Doordat Van Mossel Kia Amersfoort het plan van initiatiefnemer Maikel Manasse (De Posthoorn) ondersteunt, gaat de ‘competitie’ tussen de selectieteams uit Amersfoort de Van Mossel Kia Regio-cup Amersfoort heten. 

door Jeroen van der Veer

Toen bekend werd dat de reguliere competities stil kwamen te liggen, is Manasse gaan schakelen. De hoofdcoach van De Posthoorn benaderde alle zaterdag- en zondagclubs die in de derde en vierdeklasse actief zijn. ,,Een competitie die in mei start en met uit- en thuiswedstrijden. De wedstrijdmomenten kunnen dan dinsdagavond en zaterdagmiddag (of zondagmiddag als twee zondagteams elkaar treffen) zijn.”

Amsvorde, APWC, Cobu Boys, HVC, KVVA, VVZA, VOP, De Posthoorn en AFC Quick 1890 gaven aan enthousiast te zijn en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Zo zijn er al echte KNVB-scheidsrechters geregeld en komen er prijzen. ,,Dat kost geld en daarom zochten we een sponsor”, aldus Manasse. ,,In Van Mossel Kia hebben we een bedrijf gevonden die het initiatief helemaal geweldig vond en wij zijn dolblij dat wij hun naam aan de competitie kunnen verbinden. We willen allemaal weer voetballen en kunnen niet wachten tot het weer kan. Hopelijk krijgen we snel groen licht, al gaan we pas écht beginnen als het voor iedereen veilig is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie