Afbeelding
Ted Walker

Streep door veel voetbalcompetities; KNVB biedt wel alternatief

2 februari 2021 om 11:40 Voetbal

AMERSFOORT Voetballers die uitkomen in de B-categorie (senioren, junioren en pupillen) komen dit seizoen niet meer in competitieverband uit voor hun team. Voetbalbond KNVB heeft een streep gezet door de huidige competitie en komt met een alternatief; de KNVB Regio Cup.

door Jeroen van der Veer

De KNVB wil hiermee voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen. De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s, aldus de KNVB.

Teams in de Categorie B doen standaard mee, tenzij zij zich afmelden. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.

CATEGORIE A Voor de Categorie A (Tweede divisie, Derde divisie, hoofdklasse, eerste- tot en met vijfdeklasse, O19 tot en met O13 eredivisie tot en met hoofdklasse) liggen er nog scenario’s op tafel waarin het huidige seizoen een vervolg krijgt. De deadlines hiervoor verschillen. De KNVB publiceert morgen een routekaart met alle deadlines en mogelijkheden voor alle competities. Mocht blijken dat deze categorie ook niet meer hun competitie uit kunnen spelen, dan start de KNVB voor deze categorie met een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: ,,Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Dus als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Veel van deze 600.000 voetballers zitten thuis en bewegen nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie