‘Nieuwe regelgeving voor betaalde amateurs hard nodig’

4 jan, 08:00 Voetbal
Jaap van den Broek
Mark Boetekees van de KNVB: ,,Het is niet zo dat wij in Zeist zomaar iets besloten hebben."
Mark Boetekees van de KNVB: ,,Het is niet zo dat wij in Zeist zomaar iets besloten hebben."

AMERSFOORT Het amateurvoetbal in Nederland staat aan het begin van een nieuw tijdperk. General Counsel Mark Boetekees is namens de KNVB bezig geweest met het wijzigen van de regels voor betalingen in het amateurvoetbal. Daarin staan heldere rechten en plichten voor de betrokken clubs en spelers.

De voorbereiding voor de nieuwe regelgeving is niet iets wat pas gisteren ingezet is. Boetekees. ,,We zijn al jaren aan het kijken hoe je moet omgaan met betalingen in het amateurvoetbal. Sinds 2010 is het mogelijk geworden om met spelers een spelerscontract af te sluiten. Daardoor ontstonden twee type spelers in het amateurvoetbal. De één is amateurspeler en de ander is contractspeler van wie het contract geregistreerd wordt bij de KNVB en wien..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.